Inmiddels zijn we enige jaren verder en hebben al vele "z Poldery Holenderski" pups ons huis verlaten, natuurlijk niet allemaal. Sommige honden mochten bij ons blijven, als hoop voor de toekomst. Ook is het moeilijk om afstand te doen van onze puppy‘s waar wij zo intensief mee leven. Met sommige puppy‘s is de "chemie" zo intens dat we deze dan ook niet af kunnen staan.

Tevens hebben wij ook honden uit Polen in onze roedel opgenomen, van een oude reu van 9 jaar tot een puppy van 8 weken. Op de dekreuenpagina vindt u de door ons gefokte Tatradekreuen, Hawran, Kum en Widok. Alle drie de heren komen uit verschillende lijnen. Mocht u interesse hebben in één van de heren kunt u ons mailen of bellen.


Als fokkers van de tatra verliezen wij de gezondheid, karakter en schoonheid van de tatra niet uit het oog. Ook staat socialisatie hoog in het vaandel bij ons, wij doen er alles aan om de pups een goede start in het leven mee te geven. Het nieuwe baasje gaat dan verder met de opvoeding, natuurlijk staan wij ook na de koop altijd klaar voor onze pupkopers.  Wij zoeken dan ook zorgvuldig naar geschikte baasjes die een tatra willen voor hun fantastische karakter en uiterlijk. Een tatra is geen kennelhond, hij wil bij zijn roedel leven en niet buiten gesloten worden.


Mocht u interesse hebben in de tatra bent u van harte welkom bij ons, wij wonen in Noord-Holland vlak boven Alkmaar.

U kunt ons een Email sturen en wij zullen snel antwoorden om een afspraak met u te maken.


Groetjes Piet en Netty Beentjes

In januari 1986 kwamen wij in aanraking met dit mooie ras, uit het asiel kwam "Rasna"  bij ons wonen. Met behulp van de tatraclub Nederland kregen wij de stamboom van onze "Rasna"in ons bezit, als snel kwamen we op familiedagen, wandelingen en de jaarlijkse clubmatch. Op een clubmatch zagen we een mooie en geweldige tatrateef, Ibora od Tatra Torbiakow, een hond waar we gelijk verliefd op waren.

Uit haar en Doran od Tatra Torbiakow werd later Iskra-Biala od Batsa Zagroda geboren. Met Iggy, zoals wij haar noemden, is onze liefhebberij, het fokken van tatra's ontstaan.